Zablistajte na dan vjenčanja

Jednom kada se odlučite za vjenčanicu iz snova, uz neizostavnu muziku i svadbeni meni, vrijeme je da započnete i sa beauty pripremama. Donosimo savjete; kada posjetiti stomatologa, dermatologa ili vizažista, kako biste izbjegli stres i naravno - zablistali:

 

9 mjeseci ranije: posjetite dermatologa

Mladenke s problematičnim tenom; tamnim mrljicama, crvenilom ili linijicama, svakako bi trebale zakazati posjet dermatologu otprilike devet mjeseci prije vjenčanja. To je dovoljno dug period unutar kojeg ćete moći eksperimentirati s proizvodima za njegu lica prilagođenima vašem tipu kože i, naposlijetku, pronaći one koji vam zaista odgovaraju. Ukoliko pak nemate toliko vremena, obratite se dermatologu što je prije moguće.

6 do 8 mjeseci ranije: odredite frizuru

Pola godine prije velikog dana pravo je vrijeme da se odlučite za stil vjenčane frizure. Ne morate se odmah zamarati detaljima; odlučite se tek za osnovni stil. Bilo da se radi o raspuštenoj kovrčavoj frizuri, romantičnoj polupodignutoj kosi, elegantnoj pundži ili pak jako kratkoj frizuri. Možda zvuči prerano za odabir frizure, međutim, za oporavak ispucane kose ponekad je potrebno nekoliko šišanja i vitaminskih tretmana kako bi zasjala u punom sjaju. Najbolje je odabranu frizuru zajedno sa fotografijom vjenčanice pokazati frizeru koji će vam pružiti stručan savjet i predložiti moguće preinake zamišljene frizure, ukoliko će bolje pristajati vašem obliku lica. Nakon isprobavanja različitih stilova (podignute, raspuštene ili polupodignute kose), odlučite se za dvije varijante frizure. Potom dogovorite boju kose i eventualne njegujuće tretmane poput primjerice trenutno vrlo popularnog botoksiranja kose.


3 do 2 mjeseca ranije: posjetite stomatologa

Pored redovne kontrole zuba, mnoge mladenke odlučuju se za tretmane profesionalnog izbjeljivanja zuba. Premda su tretmani u pravilu skupi, pomoću njih možete učinkovito ukloniti tamne mrljice i izbijeliti zube i do nekoliko nijansi.

2 mjeseca ranije: dogovorite probno šminkanje

Jednom kada odaberete frizuru, otprilike dva mjeseca ranije dogovorite i probno šminkanje. Danas gotovo svi vizažisti nude uslugu probnog šminkanja, kako bi mladenke bile sigurne u savršen make up na dan vjenčanja. Dogovorite s vizažisticom sve detalje, pokažite joj sliku looka kojeg želite nositi na vjenčanju jer ponekad nije dovoljno samo reći da želite, primjerice, smokey eyes. Razmislite i o umjetnim trepavicama, isprobajte nekoliko oblika; gušće, rjeđe ili pak parcijalne koje ćete umetnuti tek na vanjski kut očiju. Ne zaboravite na obrve, one uokviruju svaki make up, stoga se suzdržite od pretjeranog čupkanja kako bi na dan vjenčanja izgledale što prirodnije.

mjesec dana ranije: testirajte sredstva za samotamnjenje

Mnoge mladenke preferiraju blago preplanuli ten, zbog čega nerijetko zakazuju posjete kozmetičkim salonima. Kao zdravu alternativu prženju u solariju, predlažemo sredstva za samotamnjenje koja uz nekoliko stručnih savjeta možete nanijeti s lakoćom. U slučaju da vam se ne svidi probni rezultat, tj. brončani efekt, četiri do pet tjedana uoči vjenčanja dovoljno je vremena kako bi boja izblijedila.

dva do pet dana ranije: uredite obrve

Većina stručnjaka preporuča čupkanje obrva pincetom, umjesto uklanjanja istih voskom. Razlog je jednostavan: pomoću pincete ćete preciznije oblikovati obrve i lakše postići željeni oblik. Uredite obrve dva dana prije vjenčanja, što je dovoljno vremena kako bi nestalo eventualno crvenilo.

dan ranije: vrijeme za manikuru i pedikuru

Kako biste smanjili obaveze i uštedjeli vrijeme na najvažnij dan, manikuru i pedikuru dogovorite dan ili dva ranije. Manikura za vjenčanje obično podrazumijeva mliječne nijanse ili decentnu francusku manikuru, kako se šarenim uzorcima ili tamnim nijansama ne bi zasjenio simbol ljubavi - vjenčani prsten